Sve kategorije
ENEN

PSA generator azota


PSA generator dušika je uređaj za generiranje dušika baziran na tehnologiji Adsorpcije s promjenama tlaka (PSA). Prvenstveno se koristi za odvajanje azota visoke čistoće iz vazduha i nalazi široku primenu u industriji, laboratorijama i medicinskim poljima. PSA azotna mašinska tehnologija je veoma zrela tehnologija i postoji od 1970-ih. U stvari, hiljade PSA postrojenja opslužuju kupce širom svijeta.


istraga
  • pregled
  • Opis
  • istraga
  • Srodni proizvodi
PSA generator azota
PSA generator azota
PSA generator azota
PSA generator azota
PSA generator azota
PSA generator azota


Proizvodni program
N2 izlaz čistoća pritisak Temperatura
50-500Nm3 / h 99% -99.99% 0-0.8MPa Soba Temp.Niska potrošnja energije: 0.2-0.4kW.h/Nm3
Potreba za strujom: 380V, tri faze
Mala okupirana oblast: PSA nitrogen proizvodni uređaj kao cjelina, kompaktna struktura, mala površina.Dimenzije nekih modela
50Nm3/h 100Nm3/h 150Nm3/h ≥200Nm3/h
* * 4300 2300 2800 * * 4900 2500 3100 * * 8400 2100 3500 Dizajniran u skladu s tim
Opis

PSA generator dušika je uređaj za generiranje dušika baziran na tehnologiji Adsorpcije s promjenama tlaka (PSA). Prvenstveno se koristi za odvajanje azota visoke čistoće iz vazduha i nalazi široku primenu u industriji, laboratorijama i medicinskim poljima.


Šematski dijagram procesa n2 generatora


nedefinisan


Azot proizveden u generatoru dušika dijelimo na normalan dušik (čistoća 95%-99.99%) i azot visoke čistoće (čistoća 99.995%-99.9997%). Normalni azot se proizvodi kao što je prikazano na gornjem dijagramu i podeljen je u tri glavne komponente: vazdušni kompresor, sistem za prečišćavanje vazduha i sistem za proizvodnju azota. Sistem za prečišćavanje vazduha može biti opremljen sa hladnim sušačem, adsorpcionim sušačem ili kombinovanim sušačem po potrebi, a generator azota n2 može biti opremljen odgovarajućim rezervoarom za skladištenje po potrebi. Ove tri komponente će biti ukratko predstavljene u nastavku.


Sistem komprimovanog vazduha (CAS)

Sistem komprimovanog vazduha sastoji se od kompresora i vazdušnog pufer rezervoara (za obezbeđivanje komprimovanog vazduha potrebnog za VPS postrojenje za azot/kiseonik). Proces zahteva da sistem obezbedi stabilan izlazni pritisak i dovoljnu zapreminu vazduha. Vazdušni kompresor je vijčani kompresor sa ubrizgavanjem ulja sa pouzdanim radom, jednostavnim održavanjem, niskom bukom i bez osnovnog rada.


Sistem za prečišćavanje komprimovanog vazduha

Komprimirani zrak iz pufer spremnika prvo ulazi u 9-stepeni filter, a zatim ulazi u rashladnu sušilicu. Komprimirani zrak se ostavlja da se na silu ohladi tako da se vodena para u zraku kondenzira i kondenzira u tečnu vodu zahvaćenu prašinom i uljem i ispušta se iz stroja.

Posljednja faza hladne sušare je grupa preciznih filtera, koja se sastoji od dva stupnja filtera. To su 7-stepeni filter glavne linije i 3-stepeni visokoefikasni filter za uklanjanje uljne magle.

7-stepeni filter za dovod zraka ima tačnost od 1um, koji filtrira 1um i veće čvrste i tekuće čestice, sa sadržajem zaostalog ulja od 1ppm w/w.

3-stepeni visokoefikasni filter uljne magle sa preciznošću filtracije od 0.01 um, filtriranjem od 0.01 um i većim čvrstim i tečnim česticama, sa sadržajem ostatka ulja 0.001 ppm w/w.


Sistemi adsorpcije azota sa promenljivim pritiskom

Generator n2 je baziran na čistom komprimovanom vazduhu kao sirovini i ugljeničnom molekularnom situ kao adsorbentu, koristeći princip adsorpcije promenljivog pritiska za dobijanje azota na sobnoj temperaturi. Prema razlici adsorpcije kisika i dušika na površini ugljičnog molekularnog sita i različitoj brzini difuzije kisika i dušika u ugljičnom molekularnom situ, programabilni kontroler kontrolira otvaranje i zatvaranje programirane širine, kako bi se realizirao proces adsorpcije pod pritiskom i dekompresijske desorpcije, kako bi se završila potrebna separacija kisika i dovršila separacija nitrogena.


Tehničke specifikacije

Brzina protoka: 3~5500Nm³/h
Tačka rose: ≤-73℃
Čistoća: 95%~99.9995%.


Značajke

Brzo pokretanje, sa kvalifikovanim azotom dostupnim za 15 do 30 minuta;
Potpuno automatski rad opreme, cijeli proces može biti bez nadzora;
Efikasno punjenje molekularnih sita za čvršći, čvršći i duži vijek trajanja;
Stabilan i podesiv pritisak, čistoća i protok kako bi se zadovoljile različite potrebe kupaca;
Razumna struktura, napredni procesi, sigurnost i stabilnost, niska potrošnja energije;


Sistemi za hidrogenaciju azota (ili ugljenika) i prečišćavanje

Postrojenje za prečišćavanje dušika koje je dizajnirala naša kompanija je tradicionalni proces prečišćavanja dušika hidrogenacijom i deoksigenacijom. Princip je korištenje specijalnog 506HT paladijskog katalizatora za uklanjanje nečistoća kisika, vodene pare i prašine iz dušika pomoću katalize, adsorpcije i filtracije kako bi se dobio azot visoke čistoće sa 99% čistoće dušika iz generatora dušika kao sirovine. A posebno formulirani paladijumski katalizator tipa 506HT omogućava da kisik u dušiku kemijski reagira s vodikom pod djelovanjem katalize na sljedeći način:
2H2+O2  ==  2H2O


Za ovaj sistem prečišćavanja

Količina gasa za rukovanje: 10-500 Nm3/h
Čistoća sirovog azota: ≥99%
Čistoća dušika proizvoda: 99.9995% Sadržaj kisika: ≤1ppm
Tačka rose: ≤-60℃~-70℃
Izlazni pritisak azota proizvoda: 0.1MPa-0.6MPa


Jinhonggas prodaje mali PSA plinski generator na licu mjesta koji nudi prednosti kao što su jednostavna struktura, jednostavan rad, niska potrošnja energije i mali otisak. Ovi PSA generatori azota su posebno pogodni za potrebe proizvodnje azota u malim operacijama. Široko se koriste za zaštitu azota u industrijama kao što su metalni mehovi, SMT (Surface Mount Technology), tvrde legure, vanadijum nitrid, ferovanadijum i termička obrada mehaničkih delova. Koriste se i za prečišćavanje dušikom i prevenciju oksidacije u preradi bakra, farmaceutskoj i hemijskoj industriji i procesima proizvodnje float stakla. Ukoliko imate bilo kakve zahtjeve, slobodno nas kontaktirajte da se raspitate o cijenama azotnih generatora. Pozdravljamo vaše upite i rado ćemo vam pružiti potrebne informacije.

istraga
Srodni proizvodi

Vruće kategorije