Sve kategorije
ENEN

TEOS

Tetraetil ortosilikat

Etilsilikat (TEOS) se koristi kao sirovina koja se koristi u poluprovodničkoj tehnologiji, taloženje može se koristiti za hemijsko taloženje pod niskim pritiskom (LPCVD) površine silicijum dioksida u naslagama SiC pločica, osigurava gustinu oksidnog sloja medija i sposobnost adhezije SiC pločica, poboljšati performanse uređaja i prinos, a u cilju dobijanja određene debljine oksidnog sloja izbjeći nedostatke dugotrajne visokotemperaturne oksidacije.

istraga
 • pregled
 • aplikacija
 • FAQ
 • istraga
 • Srodni proizvodi
Tetraetil ortosilikat
Tetraetil ortosilikat
Tetraetil ortosilikat
Tetraetil ortosilikat
Tetraetil ortosilikat
Tetraetil ortosilikat
proces

TEOS se dobija esterifikacijom silicijum tetrahlorida i etanola pri normalnoj temperaturi i pritisku.
TEOS obojen adsorpcijom, destilacijom i filtracijom. Jinhong je postigao stratešku saradnju sa velikim poluprovodničkim kompanijama i može da isporuči više od 1,200 tona elektronskih TEOS-a svake godine.

Proizvod TEOS
CAS-br 78-10-4
čistoća ≥99.9%
Aplikacije
 • Elektroničke komponente
  Elektroničke komponente

  TEOS se može koristiti za hemijsko taloženje pare niskog pritiska (LPCVD) na površini silicijum dioksida u naslagama SiC pločica.

Najčešće postavljano pitanje
 • P: Koju specifikaciju možete dostaviti?

  Cilindar: 5 galona Ventil: 1/4'VCR Sadržaj: 17 kg

  Cilindar: 10 galona Ventil: 1/4'VCR Sadržaj: 34 kg

  Cilindar: 200L Ventil: 1/4'VCR Sadržaj: 190kg

 • Koji su uslovi skladištenja TEOS-a?

  TEOS treba čuvati u hladnom, suvom i dobro provetrenom skladištu. Čuvati dalje od vatre i izvora toplote. Temperatura skladištenja ne bi trebalo da prelazi 37°C. Držite posudu dobro zatvorenu. Treba ga skladištiti odvojeno od oksidansa, kiselina i lužina i ne smije se miješati. Usvojena je rasvjeta i ventilacija otporna na eksploziju.

 • Koja je upotreba TEOS-a?

  TEOS se često koristi za pripremu premaza otpornih na toplotu i hemikalije i organskih silicijumskih rastvarača. Takođe se može koristiti u organskoj sintezi, osnovnim sirovinama za pripremu naprednih kristala, agensima za tretman optičkog stakla, vezivnim sredstvima i izolacionim materijalima u elektronskoj industriji.

istraga
Srodni proizvodi

Vruće kategorije