Sve kategorije
ENEN

C₄F₈

Oktafluorociklobutan

Oktafluorociklobutan ima stabilna hemijska svojstva, netoksičan i bezopasan, vrijednost niskog potencijala globalnog zagrijavanja (GWP) i vrijednost indeksa ozonskog oštećenja (ODP) nula. To je zeleni i ekološki prihvatljiv specijalni plin. Zbog ovih dobrih svojstava, oktafluorciklobutan se posljednjih godina široko koristi u tehničkim područjima kao što su visokonaponska izolacija, čišćenje i jetkanje, te tretman plazmom.

istraga
 • pregled
 • aplikacija
 • FAQ
 • istraga
 • Srodni proizvodi
Oktafluorociklobutan
Oktafluorociklobutan
Oktafluorociklobutan
Oktafluorociklobutan
Oktafluorociklobutan
Oktafluorociklobutan
proces

Oktafluorociklobutan može se proizvesti dimerizacijom tetrafluoroetilena kroz pirolizu, gašenje, filtraciju, kompresiju, itd; Oktafluorciklobutan se također može dobiti elektrolizom tetrafluorciklobutana u bezvodnom vodonik fluorida. Kontaktiranje sirovog oktafluorciklobutana koji sadrži nečistoće sa sredstvom za razlaganje nečistoća na visokoj temperaturi, a zatim kontaktiranje adsorbenta može značajno ukloniti nečistoće kao što su fluorougljenici i dobiti oktafluorciklobutan visoke čistoće.

gas Oktafluorociklobutan
CAS-br 115-25-3
čistoća ≥99.9%
Aplikacije
 • Elektroničke komponente
  Elektroničke komponente

  Oktafluorciklobutan se također široko koristi u površinama za jetkanje poluvodiča. Kao fluorougljični plin za plazma jetkanje višeg nivoa, može se koristiti u kombinaciji s fluorougljikom nižeg nivoa kao što su monofluorometan i difluorometan, što može uvelike poboljšati učinak jetkanja.

 • Gas Insulation
  Gas Insulation

  Oktafluorciklobutan ima nisku GWP vrijednost (8900, samo 37% SF6), a produkti raspadanja pod djelovanjem luka su fluorougljici, koji su netoksične ili niskotoksične tvari, te imaju određenu izolacijsku sposobnost gašenja luka.

 • Hemijski
  Hemijski

  Prema hemijskim svojstvima oktafluorciklobutana, može se koristiti i kao glavna sirovina za druge hemijske proizvode.

Najčešće postavljano pitanje
 • P: Koju specifikaciju možete dostaviti?

  Cilindar: 44L Ventil: DISS716 Sadržaj: 50kg

 • Koja je upotreba oktafluorciklobutana?

  Oktafluorciklobutan ima širok spektar primjena. Posljednjih godina se naširoko koristi kao rashladno sredstvo za zamjenu zabranjenih hlorofluorougljika. Osim toga, također se obično koristi u medijima za plinsku izolaciju, rastvaračima, sprejevima, pjenušavim agensima, nagrizanjima velikih krugova i drugima. Oktafluorociklobutan visoke čistoće (iznad 5N) koristi se kao sredstvo za nagrizanje i čišćenje VLSI.

istraga
Srodni proizvodi

Vruće kategorije