Sve kategorije
ENEN

Ar

argon

Argon is one of the most common carrier gases in gas chromatography. Argon is used as a carrier gas in sputtering, plasma etching and ion implantations, and as a blanket atmosphere in crystalrast.*Due to market variability and unique gas requirements, we may not be able to provide a fixed pricelist. We warmly invite you to share your gas quantity and packaging requirements, enabling us to tailor a quote for you.

istraga
 • pregled
 • aplikacija
 • FAQ
 • istraga
 • Srodni proizvodi
argon
argon
argon
argon
argon
argon
argon
argon
argon
argon
argon
argon
argon
argon
argon
argon
argon
argon
argon
argon
proces

Najčešći izvor argon je postrojenje za odvajanje vazduha. Zrak sadrži cca. 0.93% (vol.) argona. Struja sirovog argona koja sadrži do 5% Kiseonik se uklanja iz glavne kolone za odvajanje zraka preko sekundarne (“bočne ruke”) kolone. Sirovi argon se zatim dalje pročišćava kako bi se proizvele različite komercijalne klase koje su potrebne. Argon se također može dobiti iz izduvnog toka određenih amonijak biljke.

gas argon
CAS-br 7440-37-1
čistoća ≥99.99%
Aplikacije
 • Električno zavarivanje
  Električno zavarivanje

  Jedna od najčešćih primjena argona, bilo čistog ili u raznim mješavinama, je kao zaštitni plin za elektrolučno zavarivanje.

 • staklo
  staklo

  Argon se koristi kao izolacijski plin u visokoefikasnim višeslojnim prozorima za poboljšanje toplinske izolacije.

 • čelik
  čelik

  Argon se također koristi u industriji željeza i čelika za sprječavanje oksidacije rastopljenih metala i legura te za otplinjavanje i odsumporavanje rastopljenog čelika i željeznih kupki.

 • medicinski
  medicinski

  Farmaceutska industrija koristi argon za istiskivanje kisika na vrhu spremnika za intravenske lijekove, produžavajući vijek trajanja proizvoda. Tečni argon se koristi u kriohirurgiji, npr. krioablacija za uništavanje ćelija raka.

 • Vina
  Vina

  Argon se koristi za konzerviranje vina kako bi se eliminirao zrak težim argonom, spriječila oksidacija i produžio kvalitet proizvoda za otvorene boce i bačve.

 • Obrada metala
  Obrada metala

  Argon se koristi, često u mješavini s vodikom, kao zaštitna atmosfera za toplinsku obradu određenih metala, posebno onih koji su podložni nitriranju kada se tretiraju u atmosferi na bazi dušika. To uključuje nehrđajuće čelike i mnoge različite specijalizirane i stoga male primjene.

Najčešće postavljano pitanje
 • Koja je čistoća vašeg gasa argona? Koje industrije općenito opskrbljujete?

  Pružamo plin argon visoke čistoće, s najvišom čistoćom koja dostiže 6N (99.9999%). Naši kupci su u industrijama poput elektronskih poluprovodnika, medicine i istraživanja, koje zahtijevaju stabilno i kontinuirano snabdijevanje uz veliku potražnju za plinom.

 • Koja je minimalna količina narudžbe (MOQ) za vaš plin argon?

  Naš argon obično ima MOQ od oko 100 cilindara. Prodaja jednog cilindra se ne prihvata.

 • Može li se vaš plin argon koristiti u industriji zavarivanja i obrade metala?

  Svakako. Općenito, plinovi visoke čistoće mogu biti prikladni za industriju sa nižim zahtjevima za čistoćom, a čistoća potrebna za industriju zavarivanja i obrade metala nije izuzetno visoka. Međutim, postoji značajna razlika u cijeni između plinova visoke i niže čistoće, a cijena je ključni faktor pri odabiru plina koji najbolje odgovara nečijim potrebama.

 • Možete li obezbijediti tečni argon?

  Svakako. Međutim, zbog izuzetno niske tačke ključanja tečnog argona, koja je -195.8 stepeni Celzijusa (-320.4 stepena Farenhajta), potrebno je uzeti u obzir dodatna razmatranja za isparavanje tokom transporta na velike udaljenosti.

 • Možete li obezbijediti cilindre/dewars/tankove/cijevne prikolice za plin argon?

  Specijalizirani smo dobavljač plina, a plinovi su naši primarni proizvodi. Općenito, možemo isporučiti argon u cilindrima ili dewarovima zajedno sa samim argonom. Također prihvatamo cisterne ili cijevne prikolice kupaca za punjenje u našem pogonu, ali ne prodajemo cisterne ili cijevne prikolice.

istraga
Srodni proizvodi

Vruće kategorije